Menyelesaikan Masalah Komputer,Server Dan Gadget Anda
 
HomeJuruteknik GanuFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 [TOLONG]tentang IP

Go down 
AuthorMessage
crazysword
Junior Member
Junior Member


Posts : 21
Points : 36
Terima Kasih : 1
Join date : 29/07/2011

PostSubject: [TOLONG]tentang IP   Fri Jul 29, 2011 5:32 pm

mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
*Ace_KilleR*
Junior Member
Junior Member
avatar

Posts : 35
Points : 51
Terima Kasih : 1
Join date : 25/08/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Fri Aug 26, 2011 12:56 pm

crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

ala . ko g kt command prompt , ko type - ipconfig , pstu tkn enter , check la ip ko kt situ , yang 127.0.0.1 tu bkn ip ko ,
Back to top Go down
View user profile
crazysword
Junior Member
Junior Member


Posts : 21
Points : 36
Terima Kasih : 1
Join date : 29/07/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Tue Aug 30, 2011 4:21 pm

mirulzz123 wrote:
crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

ala . ko g kt command prompt , ko type - ipconfig , pstu tkn enter , check la ip ko kt situ , yang 127.0.0.1 tu bkn ip ko ,

ha???xphm larh
Back to top Go down
View user profile
DocDotCom
Administrator
Administrator
avatar

Posts : 61
Points : 152
Terima Kasih : 10
Join date : 18/12/2009
Age : 29

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Tue Aug 30, 2011 4:48 pm

crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

Ko kene bnyak setting..dalam router.. network connettion...
http://www.whatsmyip.org/
Back to top Go down
View user profile http://juruteknikganu.help-out.net
crazysword
Junior Member
Junior Member


Posts : 21
Points : 36
Terima Kasih : 1
Join date : 29/07/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Thu Sep 01, 2011 1:08 pm

BiDXeroX wrote:
crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

Ko kene bnyak setting..dalam router.. network connettion...
http://www.whatsmyip.org/

aku dah masuk kat laman web tu,,,aku try,,,tapi tak boleh..macam mana nak setting network connection ,,dalam router???tolong ajar admin BiDXeroX
Back to top Go down
View user profile
DocDotCom
Administrator
Administrator
avatar

Posts : 61
Points : 152
Terima Kasih : 10
Join date : 18/12/2009
Age : 29

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Fri Sep 02, 2011 4:52 am

crazysword wrote:
BiDXeroX wrote:
crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

Ko kene bnyak setting..dalam router.. network connettion...
http://www.whatsmyip.org/

aku dah masuk kat laman web tu,,,aku try,,,tapi tak boleh..macam mana nak setting network connection ,,dalam router???tolong ajar admin BiDXeroX

ok..first..bg tau aku jenama modem ko tu dulu...aku nak cari setting die.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://juruteknikganu.help-out.net
crazysword
Junior Member
Junior Member


Posts : 21
Points : 36
Terima Kasih : 1
Join date : 29/07/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Fri Sep 02, 2011 4:28 pm

BiDXeroX wrote:
crazysword wrote:
BiDXeroX wrote:
crazysword wrote:
mane nak dapat IP untuk non hamachi,,,aq crik kat google gne whats my ip,,,aku taip tuh,,tapi xleh nak on,,,kalo aku guna hamachi,,boleh lak,,tapi aku xnak guna hamachi,,,aku nak guna non hamachi,,,tolong,,,spe leh tolong,,, bounce bounce

Ko kene bnyak setting..dalam router.. network connettion...
http://www.whatsmyip.org/

aku dah masuk kat laman web tu,,,aku try,,,tapi tak boleh..macam mana nak setting network connection ,,dalam router???tolong ajar admin BiDXeroX

ok..first..bg tau aku jenama modem ko tu dulu...aku nak cari setting die.. Smile

Window XP,,,mang leh on9,,hamachi pown boleh,,,smue xde masalah,,,cume aku nak tahu jek cam ner nak dpt kan ip non hamachi,,,aku da try p kat http://whatsmyip.org/ aq dah try,,tp xleh nk on9 lark,,,
Back to top Go down
View user profile
*Ace_KilleR*
Junior Member
Junior Member
avatar

Posts : 35
Points : 51
Terima Kasih : 1
Join date : 25/08/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Sat Sep 03, 2011 11:58 am

pening pale
Back to top Go down
View user profile
-SyaitaN-
OwnerServer[GM]
OwnerServer[GM]
avatar

Posts : 36
Points : 83
Terima Kasih : 12
Join date : 30/08/2011
Age : 21
Location : Johor

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Sat Sep 03, 2011 3:42 pm

IPv4 Internet protocol4 kt atas hamachi copy bkn IPv6
Back to top Go down
View user profile
*Ace_KilleR*
Junior Member
Junior Member
avatar

Posts : 35
Points : 51
Terima Kasih : 1
Join date : 25/08/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Mon Sep 05, 2011 6:27 pm

asal aq tekan login kt aq nye server , ACC,MSG,NPC da oke blake , tapi mase aq tekan login , pastu kuar login to the server , pastu ,seerver aq tetibe tertutup dgn sendirinya

Spoiler:
 
Back to top Go down
View user profile
crazysword
Junior Member
Junior Member


Posts : 21
Points : 36
Terima Kasih : 1
Join date : 29/07/2011

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Tue Sep 06, 2011 6:56 am

zvirus wrote:
IPv4 Internet protocol4 kt atas hamachi copy bkn IPv6

aku nak cari IP sendiri...nak buat non hamachi..macam mana??
Back to top Go down
View user profile
amirrozlan
Member
Member
avatar

Posts : 51
Points : 67
Terima Kasih : 3
Join date : 14/09/2011
Age : 22
Location : server Shadow akan buka tahun depan

PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   Wed Sep 14, 2011 12:31 pm

ko beli VPS laaa murah jer RM200
Back to top Go down
View user profile http://shadoweo.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: [TOLONG]tentang IP   

Back to top Go down
 
[TOLONG]tentang IP
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Juruteknik Terengganu Forum :: Games :: Eudemons Online P.Server :: Tentang Server Eudemons Online :: Cara Membuat Server Eudemons Online-
Jump to: