Menyelesaikan Masalah Komputer,Server Dan Gadget Anda
 
HomeJuruteknik GanuFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Lajukan Internet Tanpa Perisian

Go down 
AuthorMessage
tongkatali
[Moderator]
[Moderator]


Posts : 4
Points : 6
Terima Kasih : 1
Join date : 30/08/2011

PostSubject: Lajukan Internet Tanpa Perisian   Thu Sep 01, 2011 6:51 pm

Nie ialah cara ntuk buat internet anda laju, just copy from kawan pnye blog

Quote :
Orait..jangan buang masa..mari kita mulakan!

# Buka Registry editor.
pergi ke Start -> Run dan taip regedit.

# Setelah tetingkap Registry Editor terbuka, pergi ke key:
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ InternetSettings. (Perhatian..kalau korang takde forder InternetSettings tu, korang hanya perlu 'create new key' aje..)

# Sekarang klik kanan pada tetingkap di sebelah kanan anda dan tambah satu DWORD Value yang baru.
Tukar namanya kepada MaxConnectionsPerServer.
# Klik kanan pada MaxConnectionsPerServer untuk mengedit nilai Dword.
Pilih sebuah base. Jika Hexadecimal, letak nilainya menjadi 99. Jika korang memilih untuk Decimal, set kepada 153.

# Buat satu lagi DWORD dan beri nama MaxConnectionsPer1_0Server. (korang copy aje la dari sini)
Di sini juga, masukkan nilai yang disebutkan di atas.

# Restart Internet Explorer/Google Chrome/Firefox/dan lain-lain web browser lagi la..
selepas itu, perhatikan kelajuan internet korang..

TRIK UNTUK DNS:

Korang dapat meningkatkan cache DNS dengan Registry Tweak yang sederhana.

# Buka Notepad dan copy-paste
kod berikut dan simpan dengan nama fail dnscache.reg.

Ini adalah apa yang korang perlu salin:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ dnscache \ Parameters]
"CacheHashTableBucketSize" = dword: 00000001
"CacheHashTableSize" = dword: 00000180
"MaxCacheEntryTtlLimit" = dword: 0000fa00
"MaxSOACacheEntryTtlLimit" = dword: 0000012d

setelah korang savekan fail notepad tadi (.txt) kepada fail yang dinamakan sebagai dnscache.reg (.reg), fail notepad itu akan bertukar kepada fail registry..apa yang korang perlu lakukan ialah klik pada fail registry tersebut, dan kemudian akan keluar satu tetingkap yang meminta untuk korang sama ada mahu memasukkan registry tersebut ke dalam windows atau tidak..korang hanya perlu klik 'Yes'..semua masalah dah setel..ok? (apa yang penting korang perlu tukar extension fail txt kepada reg..kalau tak nampak extension, pergi dekat My Computer > Tools > Folder Options > View > Hidden files and folders > Klik pada Show hidden files and folders > Un-thick pada Hide extensions for known file types

itu aje..dah nampak extension? itu yang korang perlu tukar..daripada .txt kepada .reg
penting tu..nanti icon fail pun akan bertukar kepada fail registry..buat seperti yang aku bagitau kat atas, setel..
Back to top Go down
View user profile
DocDotCom
Administrator
Administrator
avatar

Posts : 61
Points : 152
Terima Kasih : 10
Join date : 18/12/2009
Age : 29

PostSubject: Re: Lajukan Internet Tanpa Perisian   Fri Sep 02, 2011 5:11 am

hahaa..jaat doh tagline..."just copy from kawan pnye blog" Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://juruteknikganu.help-out.net
tongkatali
[Moderator]
[Moderator]


Posts : 4
Points : 6
Terima Kasih : 1
Join date : 30/08/2011

PostSubject: Re: Lajukan Internet Tanpa Perisian   Sun Sep 04, 2011 1:42 pm

hahahaha
Back to top Go down
View user profile
bachik
New User
New User


Posts : 3
Points : 6
Terima Kasih : 2
Join date : 02/09/2011

PostSubject: Re: Lajukan Internet Tanpa Perisian   Mon Sep 05, 2011 9:01 pm

like2... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Minzy
[Moderator]
[Moderator]
avatar

Posts : 24
Points : 29
Terima Kasih : 2
Join date : 23/09/2010
Age : 30
Location : Terengganu

PostSubject: Re: Lajukan Internet Tanpa Perisian   Mon Sep 12, 2011 11:32 am

berkesan atau tidak!??
Back to top Go down
View user profile http://share4help.forumms.net/forum
Sponsored content




PostSubject: Re: Lajukan Internet Tanpa Perisian   

Back to top Go down
 
Lajukan Internet Tanpa Perisian
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Juruteknik Terengganu Forum :: Tentang Komputer Peribadi :: Kongsi Perisian-
Jump to: